divendres, 27 de març del 2015

Semàfor vermell per a CiU



Setmana intensa.

Dimecres, la plataforma Gràcia cap on vas? presenta les al·legacions a l’aprovació inicial de l’ajuntament a la realització d’un complex de luxe amb hotel inclòs, on ara radica l’edifici del Deutsch Bank (Passeig de Gràcia / Diagonal). 

Roda de premsa als Jardinets, davant el Deutsche Bank


 Les fonamentades al·legacions han comptat amb el suport de més d’una seixanta entitats de Gràcia i de la ciutat, recollides en poc més de 72 hores, entre les que es troben entitats ben diverses: des d’AMPES fins a formacions polítiques, passant per cooperatives de consum, ateneus o associacions de carrers i places, entre d’altres.



Dijous, en la seu de districte de Gràcia, te lloc la Jornada de devolució de resultats del procés participatiu per al nou pla d’usos. Després de sis mesos d’entrevistes, tallers, visites, rutes pels diferents barris (Vila, Grassot, Vallcarca, El Coll o La Salut), és el moment del retorn. Havien de ser-hi els integrants del grup motor (districte, dinamitzadors i plataforma Gràcia cap on vas?).  

Els dinamitzadors hi son, la plataforma Gràcia cap on vas? també, però del districte -el govern del districte-, un sol conseller, que marxa a mitja sessió.


A la sala, una cinquantena d’assistents. Veïnes i veïns, entitats socials i culturals, grups polítics de l’oposició....



“Del procés han sortit més d’una seixantena d’actuacions que han d’enriquir i modificar la proposta de Pla d’usos presentada pel Districte de Gràcia. En total, han participat més de 300 persones i una trentena d’associacions i entitats del barri”, informa l’equip dinamitzador. Hi ha segon informe que recull propostes que, d'entrada, no tenen encaix amb el que regula el pla d'usos, però que han aparegut i caldrà abordar. 


Sobre la jornada, bona presentació. Força intervencions d’assistents. Diversitat de les realitzades pels diferents membres de la plataforma, amb lectura d’un escrit amb anàlisi, consideracions i propostes.

Lectura de l'escrit de la plataforma Gràcia cap on vas?
Establiments de pública concurrència, zones saturades, obtenció de llicències, excés de places d’allotjament turístics, ocupació d’espai públic, saturació de terrasses... De tot això, avui sabem una mica més que fa sis mesos. Gràcies.


Ara caldrà treballar les conclusions. Les propostes i recomanacions sortides del procés haurien de ser vinculants? La part veïnal creu que sí. Jo també. El govern del districte no ho se. No varen dir res. No hi eren. 





Des de la plataforma Gràcia cap on vas? es reclama seguir amb el procés. No es pot parar amb l'excusa de la proximitat de les eleccions municipals. Aquesta és una de les reclamacions de la plataforma.  



Els resultats del procés participatiu estan en dos informes que podeu trobar en aquest enllaç : http://quinagracia.info/resultats-del-proces-quina-gracia/



A la trobada participa també un grup de veïnes del Camp d’en Grassot, afectades per la futura construcció d’un hotel, un més!, als terrenys de l’antiga Henkel.



Dijous, semàfor verd per al grup dinamitzador i per a la plataforma Gràcia cap on vas? i semàfor vermell per a CiU, el govern del districte de Gràcia que van menysprear les veïnes i veïns de Gràcia obviant la seva participació a la jornada i exercint l’opacitat en tot el que te a veure amb l’adjudicació de llicències per hotels. 

Per seguir la trama del negoci del Deustche Bank, elaborat per Gràcia cap on vas?
 àngels tomás

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada