dilluns, 2 de març del 2015

Gràcia. Em presento a primàries per #BarcelonaEnComú


Estem en fase de primàries a Barcelona en Comú per a escollir consellers i conselleres per als tots els districtes de Barcelona. És una primera fase. A partir del 14 de maig hi haurà la segona. Volem que el màxim de veïnes i veïns de Barcelona hi participin. I en aquest cas, que ho feu força persones de Gràcia que és on jo em presento.

Algunes i alguns ja em coneixeu, però en aquestes notes de venen més a baix aporto una mica més de info. Des d'aquest espai poc intim i bastant dispers us demano participació, en primer lloc, i el vostre suport en segon lloc, si viviu en el districte de Gràcia.

- - - - - - - - - - - - - - - - -
Pinzellades de l’Àngels Tomás. 

Hola, soc l’Angels Tomás i Gonzalo. Nascuda a Barcelona l’agosto de 1955. Infantesa i adolescència a El Carmel i veïna de Gràcia des de fa més de 30 anys.

Començo a treballar als 14 anys en una empresa d’oficines i despatxos, sector en el que desenvolupo l’activitat laboral i sindical. 

Activista dels moviments socials, els fòrums, la solidaritat i la pau. Participant en diverses edicions del Fòrum Social Mundial (Porto Alegre 2003, 2004, Belen do Parà 2009, Tunis 2013), també dels europeus i del FSCat. Fent us de les meves vacances he participat en projectes solidaris a Bòsnia i Palestina.

Compromesa a nivell local i també internacional amb els espais i processos de trobada i confluència, entre ells el de Syriza, que he seguit molt a prop a partir de la meva participació en el Partit de l’Esquerra Europea que colidera Alexis Tsipras. 


Defensora dels drets socials, polítics i nacionals, com son de l’educació, la sanitat, les pensions públiques i de qualitat o el dret a decidir. També de la qualitat de vida, de serveis i llibertats de les gracienques i graciencs, que va des de la reivindicació fa anys de “fora la caserna de Gràcia” i la Casa Fuster pel barri a la defensa dels espais autogestionats, col•laboradora amb Gràcia Decideix o la més recent de “volem uns barris de Gràcia per viure, per a les persones”, rebutjant la gentrificació de Gràcia. Soc de l’Associació Veïnal Vila de Gràcia, també dels Amics i Amigues de La Violeta i, amb il•lusió, de totes aquelles causes justes que comparteixo, que son moltes! 


Porto en el ADN la lluita per la emancipació de la dona i sempre que puc esgarrapo una mica de temps per aportar en la lluita per la eradicació de la violència de gènere, en favor del dret a l’avortament,...

 Comparteixo el projecte de confluència política Barcelona en comú des dels seus inicis a l’estiu, treballant a l’assemblea de Gràcia, fent arribar les nostres propostes al diferents barris de Gràcia: Vila, Camp d’en Grassot, Vallcarca, El Coll, Salut i Els Penitents. 
 
També comparteixo els reptes plantejats pel que fa eixos polítics prioritzant lo públic i el bé comú, així com les mesures en favor de la radicalitat democràtica i la transparència vers i dins la institució. Defensar-ho i desenvolupar-ho. 

Des del febrer 2013 soc consellera de Gràcia per ICV-EUiA, assumint entre d’altres, ensenyament, salut, solidaritat, accessibilitat i serveis socials. Crec que ha estat una bona feina en el binomi treball als moviments socials/reivindicacions/institució.
En aquesta propera etapa caldrà incrementar i obrir les portes de la institució a la participació ciutadana amb uns espais i canals que arrabassin els esquifits que hi ha fins ara. 


http://langelstg.blogspot.com.es/
@angelstomasgonz


Àngels Tomás

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada