divendres, 17 de juny de 2016

Pinzellades sobre el darrer Consell de SalutFa dies que no escric en aquest espai. El dia a dia deixa poc temps per quasi tot el que no sigui treballar els diferents temes assignats al cartipàs del districte. 

Sols començar la legislatura des de l’ajuntament es va posar la directa en els temes de salut. Va anar molt bé perquè en el nostre districte estava bastant parat, per a dir-ho suaument. 
Per això em ve de gust deixar constància del que s’està treballant a nivell de salut al districte i que varem tractar en el passat Consell de Salut. 

Propostes com el treball transversal per reforçar l'estratègia d’empadronament actiu, reforç de l’atenció primària de salut i de l’acció comunitària, reducció del nombre de persones que no poden accedir a fàrmacs i prestacions sanitàries necessàries; accions compartides amb les entitats de l'àmbit de la salut i suport a famílies que cuiden persones malaltes,... es desenvoluparan en aquest mandat.
 
Visita al CAP Vila de Gràcia
Acabar el CAP Vila de Gràcia, continuar treballant pel CUAP Gràcia 24 hores; enfortir que Gràcia sigui un districte saludable; identificar nous usos per al Hospital de l'Esperança amb grup de treball; ampliar les superilles iniciades amb la pacificació d’una part de la Vila...

El CUAP ampliant serveis i hores. Està atenent una quantitat de visites superior a la previsió feta. Això vol dir que la seva raó de ser, que és la descongestió de les urgències hospitalàries s’està realitzant. Els pacients crònics compten amb el programa 7x16. Balanç força positiu. Continua la difusió entre el veïnatge. 
Visita al H.Esperança

Era una mica tard quan li va tocar el torn a la presentació de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire que va situar planerament elements determinants que fan dels nostres barris espais on es respira aire tòxic que te efectes sobre malalties cardiovasculars, respiratòries i d’altres. Vehicles, vaixells, indústria, per aquest ordre fan que s’incompleixin els paràmetres marcats per la UE. Va ser una presentació curta. Ens quedaren amb ganes de saber més sobre aquest tema que te efectes tan perniciosos sobre la nostra salut i la de les nostres veïnes i veïns.
Va ser tan dens el consell que una activista participant va proposar d’organitzar, des del consell, jornades temàtiques en les que poder tractar temes concrets relacionats amb la salut, amb més profunditat i sense necessitat d’esperar a la convocatòria d’aquest òrgan reglat. Va tenir força bona acollida... i jo vaig sortir amb la percepció, com a consellera de salut, de que estem treballant en la bona direcció. 
Àngels T.

Cap comentari:

Publica un comentari