dijous, 2 de juny del 2016

Jornades #RadicalmentFeministes, ja son aquí!

Avui arrenquen les Jornades Radical-ment Feministes que han estat preparades amb molta il·lusió i amb molt d'amor durant aquest mesos anteriors. 
Durant tres dies, trobades, errades, diàlegs, expressions artístiques, lluita per apoderament de les dones, que sent imprescindibles espais de trobada, és quelcom que cal construir dia a dia.  

Reflexionant sobre avui, faig meves les reflexions de la carta setmanal de L'Aurora que posa en un important pla el relleu generacional imprescindible que s'està realitzant i que cal continuar fent-se.



Relleu generacional
de dones lluitadores




Les Jornades Radical-ment Feministes fan futur de dones lluitadores amb reivindicacions profundes i estratègies innovadores.
 

   Sobretot anem cap un futur d’igualtat social i de drets universals. El nostre somni al que aspirem es a fer realitat una societat comunal, cooperativa. Les dones som persones que volem viure en pau i felicitat, això és amor terrenal. Un futur que el construïm cada dia, des de les petites accions fins les grans il·lusions revolucionàries.

Venim amb tot el bagatge de tantes dones que s’han deixat la pell. Ara passen el testimoni per una nova generació de dones feministes. Experiències valuosíssimes dels drets de les dones en general, amb la lluita irreductible de les treballadores a les fàbriques, els barris i la casa.

Una guspira, la flama que pren cos, aigua, temps que flueix, la terra fructifica. Som vida i lluita. Drets, revolució!
La llarga nit del 40 anys de franquisme va liquidar les conquestes revolucionàries republicanes. Però no va poder aturar les dones que van tornar a lluitar pel treball digne i sense assetjament, per estar en llocs on es decideix com viure i socialitzar-nos en llibertat, per un món sense violència masclista.

Aquest bagatge revolucionari és el tret de sortida de les noies, noves dones lluitadores. Dones amb molts feminismes i amb moltes identitats, però sobretot amb ganes de canviar-ho i revolucionar-ho tot. Volem donar-li la volta al mitjó. Del tot i també amb diferents estratègies.

Aquesta nova etapa està marcada per anar JUNTES. El rebuig al sistema per part del moviment del 15-M davant la crisi social ha significat un abans i un després, també per les dones feministes amb la seva influència a les places. Anem a eradicar la precarietat i el sous vergonyants fins el 30% inferiors als dels homes. La pobresa porta sobretot cara de jove i dona.

Les dones ocupen el seu lloc en la presa de decisions, en imposar espais lliures de sexisme, en fer d’això una bandera fins i tot amb la renovació del llenguatge. Estem avançant en la posició i la implicació de les dones en la vida pública, en els canvis que s’esdevenen. Un bon exemple són les alcaldesses de les dues ciutats més grans de l’estat  espanyol. Barcelona, amb l’Ada Colau, Madrid, amb Manuela Carmena.

Juntes hem lluitat per un avortament lliure i gratuït, amb el Tren de la llibertat. Juntes actuem perquè l’eradicació de la violència masclista sigui una qüestió d’Estat, esdevingui una prioritari en la realitat pública, no només en les lleis que sempre són aplicades per persones que sovint no han fet el canvi.

Aquestes Jornades Radical-ment Feministes són una oportunitat per poder consolidar les nostres xarxes comunitàries, per crear-ne de noves, per conèixer què fem unes i altres, per saber on estem de tots aquests canvis que hem començat fa temps, però que ara hem renovat amb noves energies i noves forces.

Perquè com diem amb prou força “La revolució serà amb les dones o no serà”.

Això vol dir incorporar a la lluita a la immensa majoria de dones que potser encara no saben que ser feminista és lluitar per la llibertat i els drets de les dones. Avui ser feminista és lluitar cada dia pel nostre lloc de treball amb igualtat de drets i de salari. Ser feminista és la lluita de moltes dones per superar la violència masclista quotidiana i en diferents nivells que és producte de la societat masclista i patriarcal. 




https://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/programa/

Ens veiem a les jornades!
Àngels T. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada