dimecres, 17 de juny del 2015

#JoNoMarxo



 
 Avui he conegut la Oblit de la llibreria Casa Anita

He arribat en un moment que la llibreria estava buida, però això ha durat poc. Durant els ¾ d’hora que al final he restat en aquell espai una mica màgic, no han parat d’entrar persones. Majorment dones. Venien a signar el suport a la llibreria, però sobre tot a lliurar plecs de signatures. Fins i tot n'arriben per correu. Un dels sobres venia de Polinyà amb un plec de signatures.... impressionant.

Com impressionant és el que Oblit, la propietària, explica a tothom que li demana. Les condicions en les que han fet fora els veïns dels tres pisos (48h) i moltes coses més. Us animo a acostar-vos.


El que ha passat ara al carrer Vic, és un exemple de la gentrificació que està donant-se a Gràcia. .. i com ens explica la propietària de la llibreria Casa Anita... ‘No sabeu la gent que està venint aquests dies i em diu: a mi em va passar el mateix

També ens explica que s’ha endegat la campanya #JoNoMarxo que no sols respon al moobing immobiliari que estan patint, sinó que enllaça també amb el intent de fer fora de l’escola Patufet els i les alumnes, venent la ‘cartera d’alumnes’ a La Salle, amb la conseqüent la incertesa i angoixa per a les famílies sobre el futur educatiu dels fills i filles.

Ambdós espais en perill, aparentment per motius diferents, però si rasques una mica, potser no tant. Els he pogut comentar amb una mare de la Patufet que anava a lliurar signatures recollides.

Dissabte, a l’entorn de la Placeta Sant Miquel hi haurà tot d’activitats solidàries, com estan fent tot d’il·lustradors. Esteu atentes al facebook que anirà apareixent la informació.

Tot el meu suport a la lluita i reivindicació de la llibreria Casa Anita i de les famílies de l’Escola Patufet en dir #JoNoMarxo, que encapçala el manifest i que ha començat a aparèixer en algunes parets de Gràcia.

Àngels


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada