dissabte, 22 de novembre del 2014

El país que vull (2) .... És un país amb drets i justícia social



El temps passa com un sospir, tan ràpidament que sembla estrany que sols faci dos setmanes del 9N. 

Com no he pogut fer realitat el meu desig d’escriure cada setmana faig un petit resum de mogudes, reivindicacions i solidaritats de les que he estat partícip aquestes dies.

Vull deixar testimoni, com tanta d’altra gent ha fet, del meu vot i activitats el 9N posant el gra de sorra per a demostrat que Catalunya vol consulta i decidir.Jornada emocionant. 

Va ser així quasi tot el matí
Des de les 8 a les portes del Reina Violant i a partir de les 9 de voluntària amb l’equip de recollida de signatures. Va ser un no parar. Gràcia va liderar el SiSi i es recolliren 31.089 signatures.  

Al final del dia vaig poder saludar companys d'ANOVA i Bildu vinguts com observadors a la jornada al centre de premsa instal·lat al Born. 
Acabant  la jornada compartint les primeres valoracions amb la coalició.

 
 Dos dies després vaig tenir l’oportunitat de formar part d’una delegació catalana que hem participat en unes jornades sobre solidaritat internacional amb Palestina, compartint experiències i enxarxant el treball solidari.

Varem estar preparant la presentació de Guanyem Barcelona a Vallcarca, amb taula per a difusió de l'activitat uns dies abans.


La presentació va ser a l'escola Rius i Taulet. Va anar a càrrec de Joan Subirats i vaig trobar-me fent de presentadora accidental.

Xerrada Ser Dona a Palestina
Han estat quinze dies de no parar. El X Fòrum contra les violències de gènere. També dissabte una cita obligada, la solidaritat amb els espais socials en perill de desallotjament a Gràcia: el Banc Expropiat i el CP Tres Lliris.

... i la denúncia del que suposa la Llei Mordassa, de vulneració del dret de manifestació d'agressió als drets de les persones manifestants. Cap allí. Un tema tan fort no va tenir quantitat de la resposta que mereix, espero que sigui perquè està començant... 

La Marea Pensionista convoca una concentració d'urgència perquè s'assabenten que venen no sols a Barcelona, sinó a la seu de INSS els responsables polítics del Institut Nacional de la Seguretat Social. Si m'acosto, sempre que puc, a donar-los suport quan van a presentar les reclamacions, doncs dijous vaig esgarrapar una mica de temps i vaig acompanyar els companys i companyes de la Marea Pensionista de Gràcia i de l'Associació Veïnal de la Vila de Gràcia. 
 
 
El 20-N des de Mèxic hi havia la convocatòria d'una jornada d'acció global de denúncia i solidaritat amb els 43 joves assassinats fa dos mesos a a AyotzInapa, els cosos del quals no han aparegut. 
Diferents entitats, sobre tot, de caire cultural, mexicanes de Barcelona, varen fer la convo a la ciutat. Va ser força emotiva, amb centenars de joves, força cartells i amb una manera de cridar les consignes molt diferents que nosaltres...
 
Vivos los llevaron, vivos los queremos, Justícia!


 La passejada avui, la 3ª per treballar el pla d'usos, ha estat molt bé. De la Sagrada Família al Park Güell, passant pel desaparegut Ateneu de l'Eixample i l'hospital de l'Esperança. D'ara en endavant vindran els tallers. Animo a tothom a participar-hi.



Ah! i vull tenir també un record per la celebració dels premis EspaVila, on tothom va passar una estona força entretinguda i els moniatos que van preparar a La Violeta, estaven deliciosos. 

Estic força convençuda que no hi contradicció entre la defensa dels drets socials i els drets nacionals, fins on decideix el poble de Catalunya. A més quan es diu, volem decidir-ho tot! Es clar que, tot és tot!

àngels t.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada