diumenge, 23 de novembre del 2014

El país que vull (3)… És un país lliure de violència masclista




 El passat 14 de novembre a les 8 del vespre ens trobarem a la Plaça de la Virreina per fer el particular homenatge del Dia Internacional de la Violència Masclista.


Varem tenir un bon manifest, llegit amb molt de sentiment i unes actuacions musicals posteriors per tancar l’acte.



Com no se si el manifest després es penja en algun espai per poder ésser consultat, vaig demanar-li a la veïna i companya Conxa García si me’l podien facilitar per donar-li publicitat.



MANIFEST de Gràcia 2014.

"Les veïnes i veïns de Gràcia ens tornarem a trobar, aquest és el catorzè any, amb el record de la María Angeles Chiván, la Maria del Carmen, l’Herminia, la Pilar, totes elles assassinades per la violència masclista, i amb el buit i el dolor que ens deixa la seva absència.


Manifest:
El Dia Anual de Gràcia contra la violència envers les Dones arriba a la seva quinzena convocatòria, des que el moviment veïnal inicià aquestes concentracions i que les veïnes i veïns dels barris de Gràcia ens trobem plegats, per tal de mostrar el nostre rebuig a la violència masclista.

Aquí estem, com cada any, a la Plaça de la Virreina,  sempre amb el record de la Ma. Ángeles Chivan (assassinada al carrer Robí el 1999); la Maria del Carmen, l’Herminia, la Pilar, i totes aquelles que han patit o pateixen violències de gènere. 

El Consell de Dones del Districte de Gràcia, que convoca i organitza  aquest acte des de fa vuit anys, i les dones i grups de dones que el composen,  lluitem quotidianament, dia a dia,  per eradicar aquesta violència del nostre barri, de la nostra ciutat, de la nostra societat. 

Com sempre us fem saber les dades que tornen a mostrar que, al nostre barri,  hi ha un munt de dones que suporten maltractaments. Segons el Servei d’Atenció a la Víctima dels Mossos i Mosses d’Esquadra, En el període comprés entre el 01/10/2013 i el 30/09/2014, els fets coneguts al districte de Gràcia dins de l’àmbit de violència familiar, van ser un total de 149 dels quals 108 van ser concretament fets de violència de gènere i 41 de violència domèstica.

A data 01/10/2014 des de l’oficina d’atenció a la víctima de la comissaria de mossos de Gràcia, s’estava fent seguiment a 132 casos de violència intrafamiliar.
Dels 132 casos, 79 d’ells tenen mesures de protecció vigents.

Aquest any, el Punt d’Informació i Atenció a la Dona ha atès fins avui 242 dones, de les quals 78.  ho han estat per violència de gènere.

A dia d’avui hi ha hagut onze dones assassinades per la violència masclista a Catalunya. El veïnat de Gràcia ha d’anar donant passes fermes per trencar amb aquest estat de coses: donant visibilitat a la tasca i creativitat de les seves dones, ara i a través de la història: tot donant noms de dona a carrers, places i indrets del districte, per anar pal·liant el greuge comparatiu existent; promovent la Coeducació a les escoles, instituts i entitats de lleure; promovent que les dones tinguin un lloc a les Juntes de les entitats; donant suport i acompanyament a les dones que pateixen violències de gènere; pensant també en les dones a l’hora de dissenyar l’urbanisme; oferint l’atenció sanitària necessària, dissenyant activitats i acompanyant les dones grans, que viuen soles i tenen problemes de mobilitat.

Tots i totes podem posar el nostre granet de sorra per canviar les coses, és fàcil. Només hem de fer veure a totes les persones del nostre voltant, que tinguin actituds masclistes, que no tenen la nostra complicitat, que tenim tolerància zero davant d’aquestes situacions. Prou de silencis, prou de complicitats!

A vegades, les complicitats es donen en petites coses, en alguna broma, algun gest, un comentari, una mirada. La violència de gènere sorgeix des dels valors patriarcals i  es basa en els petits actes quotidians que, la força del costum, ens han portat a admetre i que són la veritable llavor de la discriminació i la violència.

Animem al veïnat del Districte de Gràcia a continuar treballant plegats en aquesta direcció i que Gràcia sigui, un cop més pionera, vers una societat més justa i equitativa."
                                                         ---oooOOO---

Des de la lectura d’aquest manifest el passat 14 de novembre, a Catalunya 3 dones més han estat assassinades, víctimes de violència masclista (a 9Barris, a Sant Pere Pescador i ahir mateix a l’Eixample).


La Plataforma Unitària contra les violències de gènere ha convocat per demà dilluns, dia 24, a les 12 h del migdiadavant de la Seu del Districte (C/ Aragó, 311) una concentració de rebuig





 Sabem que es tracta d’una lluita que s’ha de lliurar cada dia, però cal reforçar aquelles convocatòries que donen veu i suport a les que ho fan tots dels dies de l’any, per això demà dilluns a les 19:30h participaré en la celebració del X aniversari de la Plataforma Unitària contra les violències de Gènere.

 
I dimarts, a les 19h. animo a tothom, a totes i a tots a participar en la manifestació unitària del 25-N, amb inici a la Rambla Canaletes. 

  

Potser no cal tenir en l’horitzó la transformació social per lluitar contra la violència masclista, però ningú que vulgui transformar la societat pot “passar” de lluitar contra la violència vers les dones.



 TOLERÀNCIA ZERO ALS MALTRACTAMENTS!

angels t.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada