dijous, 17 de juliol del 2014

Jo no soc còmplice!




Palestina en el Parlament català. Això va ser el passat dijous 10 de juliol. Era el primer cop que seia a la tribuna i va ser per a la presentació i debat de la moció / interpel·lació al Govern sobre la política d’acció exterior, que abordava la defensa del dret d’autodeterminació del pobles, senyalant concretament el palestí, el sahrauí i el kurd.
Sara Vila d'ICV-EUiA presenta la moció

L’acció parlamentària va sorgir d’una trobada comuna d’entitats solidàries amb Palestina amb diferents grups parlamentaris (ICV-EUiA, PSC, ERC i CUP) fa uns mesos al Parlament a rel de la presentació de la campanya No més complicitat amb Israel i l’informe “Negocis ocults

La moció, on a més de demanar transparència amb els convenis de col·laboració que la Generalitat i altres institucions catalanes fa temps que venen realitzant amb institucions de l’estat d’Israel, no va tirar endavant pel vot en contra de CiU, PP i C’s. 

Plaça Sant Jaume dimecres 9 de Juliol
 Va ser penós escoltar la representant del partit que governa a la Generalitat, Mireia Canals de CiU, dir coses com: “Els DDHH no tenen color polític. Condemnem i rebutgen tot atac i violència. És un error buscar la confrontació en el Parlament de Catalunya... i preguntar a la ponent, la diputada Sara Vilà de ICV-EUiA, Cal aquesta moció ara?

Ostres, s’ha de tenir barra!

A mi se’m va escapar un: I tant!
El més fotut, és que ho estava demanant, dos dies després del inici dels bombardejos de l’exèrcit israelià sobre la franja de Gaza. 

S'ho prenen com si els volguéssim fer mal, quan qui està prenen mal és el poble palestí, els i les habitants de la franja de Gaza. Perquè no estem davant d’una guerra, sinó d’una massacre.

En aquest enllaç del Parlament podeu escoltar la presentació de la moció i les diferents intervencions dels grups: http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7128130&p_cp3=7129563    

És una mica llarga però recomano mirar-s'ho. Quina vergonya vaig passar dijous al Parlament! 
 

 Avui hi ha hagut diverses accions arreu del territori (Barcelona, Rubí, Girona,. Cerdanyola, Reus,...). En la de Barcelona milers de persones hem dignificat el terme solidaritat, defensa dels drets humans,...

Avui hem tingut l’oportunitat de demostrat que hi ha poble de Catalunya que no és còmplice de la vulneració de drets humans, del càstig col·lectiu que Israel està infringint al poble palestí, del genocidi i apartheid que Israel està practicant amb el poble palestí i avui novament focalitzat en #Gaza.

Capçalera de la manifestació a Barcelona, avui.


Des de Plaça Catalunya a la Plaça Sant Jaume s'ha pogut escolar, alt i clar "Generalitat, no més complicitat", "Boicot Israel", "Israel assassí del poble palestí", "Solidaritat amb el poble palestí". 

Ara, anar a penjar aquesta nota, m’arriba la notícia de la ofensiva terrestre iniciada per Israel. Fins quan senyors del govern de la Generalitat? Fins quan una majoria del Parlament català donarà l’esquena al que està fent Israel? Fins quan alcalde Trias i CiU mirarà cap un altre costat per no veure com destrossen la ciutat agermanada de Gaza? 

El no fer res, us fa còmplices!!!!!! L'acció d'aquest matí, davant la seu de CiU, senyala en aquesta direcció.

Façana de la seu central de CiU a BCN, avui durant la  RdP


Àngels T.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada