divendres, 1 d’agost de 2014

A Gràcia, suspensió de llicències, ja!

La publicació ahir de l’article a El Pais “Gràcia va donar 315 llicències per a pisos turístics abans de la  moratòria”, ventila les dades de llicències atorgades (315 permisos per a apartaments turístics). En 2012 hi havia 502 apartaments i ara hi ha 1085. 
 
En aquest mateix any i mig s’han obert tres albergs amb capacitat per a 1250 persones.
Quan ara fa uns pocs mesos l’ajuntament va anunciar una moratòria en l’adjudicació de llicències en diferents districtes, entre ells per Gràcia, ara es veu clar, era una mesura per apaivagar la forta massificació turística que s’està patint a força zones de Barcelona.
Alberg c/ Venus. El més gran de BCN

Va ser aleshores quan el grup municipal ICV-EUA va demanar les dades que ara es fan públiques.

Ara bé, sols unes poques setmanes abans de la decisió de l’ajuntament de Barcelona, el 30 d’abril apareixia als mitjans la notícia següent:   Barcelona vol donar noves llicències de pisos turístics a blocs sencers: http://www.expansion.com/2014/04/30/catalunya/1398869312.html

L’equip municipal fa trampes, per dir-ho d’alguna manera. Com ho està fent també en el districte de Gràcia.

Al maig el govern del districte (CiU) ens va presentar una Mesura de Govern sobre el Pla de Turisme de Gràcia. A alguns sectors ens va posar els pels de punta. En paral·lel, degut a una forta preocupació en relació a l’espai públic, la normativa de terrasses i vetlladors, el increment de negocis que abonen el monocultiu turístic...  s’estava creant un front veïnal per forçar un procés participatiu sobre el pla de turisme i el pla d’usos. Veure nota a l’Independent del 2 de maig  

Es constitueix la Plataforma Gràcia cap on vas? En una assemblea amb més de cent persones i s’acorden diferents propostes per a presentar al districte amb la idea força d’exigència d’un procés participatiu per a l’elaboració del proper pla d’usos de Gràcia amb una demanda molt compartida que és la moratòria de llicències per als establiments de lliure concurrència (vol dir, bars, restaurants, hotels, albergs, apartament turístics,..).
Assemblea veïnal constitució Plataforma Gràcia cap on vas?

En el plenari del districte de Gràcia del 2 de juliol, el grup d’ICV-EUiA va presentar una proposició que diu el següent: “El Districte de Gràcia acorda instar al govern municipal a que en el marc del procés participatiu i redacció del Pla Especial de Concurrència Pública i altres activitats al Districte de Gràcia (Pla d’usos de Gràcia) i, prèvia l’aprovació inicial se suspenguin les llicències d’obres i activitats”. Va ser aprovat amb els vots favorables d’ICV-EUiA, PSC i UpB i l’abstenció de CiU i PP.

Es sorprenent –o potser no- que en la reunió del govern del districte amb la Plataforma Gràcia cap on vas? Aquell es desentengui del que es va aprovar al Consell plenari, que va ser demanar la suspensió immediata d’atorgament de llicència, dient que ho faran al setembre...

Sap CiU de Gràcia que l’ajuntament de Barcelona acaba d’aprovar en unes poques setmanes, el mateix que demanem per Gràcia, la suspensió de llicències a Les Rambles?  Quan es vol, es pot

Potser passarà al nostre districte, amb la suspensió de llicències, el mateix que ha passat amb els apartaments i albergs?  

Perquè ens els hauríem de creure quan diuen que si hi ha moltes sol·licituds durant l’agost, llavors faran efectiva la suspensió? 

No tramitar la suspensió de llicències per els establiments de lliure concurrència a Gràcia és una falta de respecte a una petició unànime de la Plataforma Gràcia cap on vas?  i un menyspreu a una decisió del plenari del districte de Gràcia.

Ho sabeu, oi? Que no aneu bé.

Deixo l’enllaç del Manifest http://www.graciaonvas.cat/GraciaonVas_Manifest.html per facilitar el seu coneixement.

ÀngelsTomás
 

Cap comentari:

Publica un comentari