diumenge, 13 de febrer del 2022

No és de rebut!

El rebuig del Parlament a la comissió d’investigació sobre les residències.

Ara potser sembla llunyà el que va passar durant el 2020-2021, com a conseqüència de la covid-19, a les residències de gent gran. 

No posaré adjectius. Crec que totes tenim alguna idea al respecte.

Les dades de mortalitat de persones grans han estat esgarrifoses. També les condicions en que el darrer alè de moltes d’elles -una majoria- no van poder acabar els seus dies acompanyats / acompanyades d'éssers estimats.

Això també li va passar a moltes famílies que no podien acomiadar-se de les seves persones ingressades als hospitals.

Ben segur que a dia d’avui ningú podrà fer que els moments ‘robats’ al costat de familiars i/o amistats en les seves darreres hores, tornin, però que el Parlament de Catalunya en el ple de desembre rebutgés la proposta de resolució per impulsar una comissió d'investigació sobre residències, no és de rebut. És intentar tirar terra al damunt d’un greu problema en lloc de cercar causes per evitar-ne presents i futures gestions i mesures entorn a cura de les persones grans residents a residències.

Ahir aniversari de la mort del pare, no he pogut deixar de pensar-hi. Se’n va anar abans de l’existència de la pandèmia. Ell havia decidit llençar la tovallola després d’una llarga malaltia degenerativa. El vàrem poder acompanyar fins el final. Tan fins el final que jo era allí, al costat del seu llit, acariciant-li la ma, fins el seu darrer alè. Mussitant-li: t’estimo, papa, t’estimem....  

Sense saber si encara em sentia o no, donat que estava mig insconcient. Però vaig poder ser-hi allí.

Patint, no en veure que marxava -que era normal, així descansaria a la fi- sinó perquè m’adonava que no li havia transmet prou, al llarg de la vida, que l’estimava.

Acte Salvem La Violeta (16-05-2009)
 

Per això quan amigues, veïnes explicaven que no havien pogut acompanyar i acomiadar-se de la mare, el pare o el company comprenia la seva pena o ràbia.

Potser tenen poc a veure aquests sentiments amb el resultat de la votació d’una majoria del Parlament en contra d’una comissió d’investigació sobre les residències (JxC, ERC, PSC) però em sembla que potser estaríem davant la punta d’iceberg vers una deficient gestió amb masses ramificacions aquí o allí. 

Repeteixo. No és de rebut, la negativa a la proposta de comissió.

In memoriam. 12 de febrer de 2021. Dia després de l’aniversari, fa onze anys, de la mort del Rosendo.

àngels t.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada