dissabte, 12 de desembre del 2015

Des de Gràcia també, endavant EnComú Podem!

Avui dissabte a La Violeta hem fet l'acte electoral d'EnComú Podem a Gràcia. Competíem en horari amb l'acte central de la campanya a Barcelona, uf! però arreu hi ha persones mobilitzades... i a Gràcia, també. Les persones que estàvem en el cartell i que hem intervingut: Andrés Romero, Àngels Tomás (o sigui jo), Albano Dante, Dolors Camats i tot conduit pel Pep Martí, metge, activista social i defensor de la sanitat pública.

Els temes repartits: canvi climàtic, radicalitat democràtica, municipalisme, processos constituents... En tant que consellera de districte, m'ha tocat parlar des del municipalisme.Aquí us deixo la meva intervenció:




Benvingudes, benvinguts 
L’èxit del 24 de Maig. Varem fer possible un canvi, donar-li la volta a la situació. Estem treballant molt dur.  Amb 11 de 41, regidors tenim una tasca titànica. Ara, sense mobilització social, sense el carrer, NO HAGUÉSSIM GUANYAT.

Defensant una manera de fer: Governar, obeint.
Hem pres les primeres mesures.
- Pla de Xoc per posar remei a les situacions més greus d’emergència social.
- Obrir portes a la transparència...
Tenim un llarg programa que complir. Continuem necessitant la Mobilització social. 
Una altra bona notícia: podem fer-ho compartit a partir de necessitats i propostes comunes. En aquest camí no estem soles: La riquesa del 24 Maig més enllà de Barcelona.


Barcelona, Madrid, Saragossa, Badalona, València, A Corunya, Santiago, Cadis,... que també han fet el tomb, aparcant a la dreta.
Volem guanyar l’hegemonia.  Els lobbys dels poders econòmics no paren.
L’administració més propera a la ciutadania és maltractada amb lleis i recursos pel govern estatal. Per això s’està aixecant la Xarxa de municipis pel canvi.  X fer-nos fortes, per acordar propostes comunes. La força del municipalisme, del municipalisme del canvi: fer-se escoltar i actuar, en favor del bé comú.
Som sobiranistes, i volem que la gent corrent pugui decidir-ho TOT.


D’aquí les primeres decisions del govern de Barcelona: Pla de Xoc. Mesures per fer front els desnonaments, defensar els serveis bàsics per a tota la ciutadania, respondre a la pobresa energètica. Abordatge mesures contra la violència masclista. Dret universal als serveis sanitaris públics.  Moratòria de llicències hoteleres, defensa de la memòria històrica....

La proposta de Barcelona Ciutat Refugi te molt d’això:
-          per coherència amb el Drets Humans, i també per coherència amb la Memòria Històrica, del que no fa tant varen patir una part d’homes i dones de Catalunya i de tot l’estat. La Guerra Civil. També una mesura per fer front a la xenofòbia.
.. i ara, Barcelona en Comú estem aquí formant part de la candidatura d’EnComú Podem. Això ha estat a partir d’una crida a que totes les persones, plataformes ciutadanes, moviments i forces polítiques que varen participar del 24M a mobilitzar-nos de nou per aconseguir que el 20D sigui una continuació d'aquest canvi.

Estem aquí perquè és una necessitat!
Des de Catalunya volem defensar, com ho hem fet el 24 Maig, els valors republicans de Llibertat, Igualtat, Fraternitat, valors contraris al règim del 78, un règim plagat de corrupció, robatori social, retallades i rescats a la banca.

Molt contenta i orgullosa de defensar des del municipalisme aquesta candidatura catalana, sobirana, de radicalitat democràtica, per dur al congrés la defensa dels drets socials, els serveis públics, el bé comú, l’exigència d’un referèndum vinculant... 

Lluites, amb aliats a l’estat per aconseguir els nostres objectius nacionals i socials, com son Podemos i IU.

Aquestes candidatures ciutadanes han de ser, som, una expressió del que cada cop reclama més gent:
més i millor democràcia,
reconeixement de les diverses sobiranies de l'Estat,
més respecte a la democràcia municipal i en general
una recuperació de les institucions per a la ciutadania.
Aquesta recuperació democràtica per a la ciutadania que ha de ser a Madrid, a Catalunya i també a cadascun dels nostres ajuntaments i barris. Amb propostes positives i amb mobilització social.
Que el canvi no s’aturi!
Fem EL CANVI REAL!    Des de Gràcia també diem: Endavant amb En Comú Podem!  

Cartell de l'acte final de campanya

Àngels Tomás


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada