dilluns, 23 de novembre del 2015

La lluita de la Naty davant l’ICAM


Tothom que passa des de fa sis setmanes per l'avinguda Vallcarca, davant de l’Institut Català avaluacions Mèdiques (ICAM) es troba una tenda de campanya i diverses pancartes denunciant una situació injusta. La persona que està duent la lluita és la Naty, una jove de 32 anys que fa tres anys va patir un infart, més tard un ictus diagnosticat amb retard. Ha d’anar al metge tres o quatre cops pe setmana, te poca sensibilitat, no te equilibri i com ella explica el que més li molesta son els sorolls i la llum. ... i al ICAM en diuen que estic bé.  


Que vol la Naty? Que se li torni a reconèixer la incapacitació temporal que ja se li havia concedit per les patologies que pateix.

En els dies que porta acampada ha recollit més de 2000 signatures, bàsicament de les veïnes i veïns de Vallcarca i de les malaltes que han d’anar al ICAM per a avaluacions mèdiques, de diferents comarques de la província de Barcelona.

Cada dilluns hi ha concentració de suport, a les 20h, davant de l’ICAM. Animem a acostar-se a fer-li costat, en aquesta lluita que serveis també de denúncia de coses que no es fan be. Jo m'he acostat junt amb d'altres companyes de Gràcia en Comú a totes les convos que he pogut i estem fent seguiment i amatents a la seva situació.


El passat dilluns es van sumar a la protesta 2 tendres més i una altra malalta amb incapacitació temporal.

Encara que l'ICAM no depèn de l'ajuntament de Barcelona, des del comissionat de Salut de l’ajuntament de Barcelona s’estan fent gestions per tal que l’afectada es pugui reunir amb l’ICAM i es desencalli favorablement aquesta situació. La Naty és la primera que vol tornar a casa seva.  Ara, aquests dies ha sabut que hi ha força persones malaltes que també els donen l’alta mèdica tot i trobar-se malament. 

Més informació sobre el cas la podeu trobar en aquest enllaç:


Hi ha tot un grup de suport al barri i entre professionals de la sanitat que també fan el seguiment dia a dia. Molt bona solidaritat.

Desitjo que la Naty pugui tornar aviat a casa seva. Que el ICAM canviï el seu posicionament inamovible, que la pressió des de la comissionada de salut de l’ajuntament doni fruits, perquè com ens diu aquesta jove lluitadora “No estic disposada a llençar per la borda aquestes sis setmanes de lluita”. El ICAM vol que treguin l’acampada i l’afectada i tota la gent solidària el que volem és que hi hagi una solució satisfactòria, és a dir justa: que se li torni a reconèixer la incapacitació temporal  fins que estigui bé.  Tot el suport a la Naty!.



Àngels.

3 comentaris:

  1. Gràcies. Cada dilluns hi ha concentració a les 19h i/o a les 20h. A més gent, més força i pressió fem! Ja ho sabeu.

    ResponElimina