diumenge, 16 de març de 2014

Primàries d’EUiA. La candidatura Alternativa Constituent per Europa, la meva!Atenes, juny 2013. Cimera AlterSummit

Alguns companys i companyes demanen perquè embolicar-nos en el tema d’unes primàries per aportar uns noms per a la llista general de IU amb d’altres organitzacions com AG, ICV o Alternativa Aragonesista, quan a EUiA li ha tocat  un lloc no de sortida per a les eleccions europees de maig 2014.

Jo vaig donar suport ben convençuda a la proposta aprovada per EUiA d’una candidatura oberta, que connectés amb d’altres sectors socials i espais polítics, en la línea del nou espai i del endegat amb la trobada AraÉsDemà. Hem tingut sobre la taula una proposta agosarada, potent, que si be de moment no ha estat possible, el que si calia en aquestes primàries és una candidatura de defensa d’aquesta política. Per això som aquí.

Com expliquem en la presentació de la candidatura Alternativa Constituent per Europa:  la formem persones d’EUiA que apostem a Catalunya i altres indrets de l’Estat espanyol per processos constituents, per propostes de ruptura democràtica, coincidint amb allò aprovat a la 6a Assemblea d’EUiA i a la Conferència Política ‘Un projecte constituent per Catalunya’, amb la defensa de la consulta “Sí o Sí”, i amb el camí d’obertura política cap al Nou Espai endegat amb l’assemblea oberta ‘Ara és demà’.

I entenem que aquestes lluites s’han de donar també a Europa, ja que part de les polítiques que les classes dominants apliquen contra la majoria social es decideixen i apliquen a escala europea i, per tant, calen majories d’esquerres i aliances europees amb tothom qui lluita contra les polítiques austericides de la Troika i a favor de la llibertat dels pobles.

Lluitem per una Europa social i dels pobles i, com no podia ser d’altra manera, ens referenciem amb els eixos programàtics que varem aprovar en el recent celebrat congrés del Partit de l’Esquerra Europa –en el que vaig participar en tant que integrant del seu comitè executiu- i també amb els materials aprovats per IU amb l’elaboració del programa obert.

D’altra banda s’està desenvolupant la Iniciativa Europea “Un milió de signatures per l’autodeterminació”.  a la que he donat suport. Que te a veure una cosa amb l’altre? Doncs força. Perquè cal obrir processos constituents a Europa, a Catalunya, a l’estat espanyol i per això cal, passar de la consigna en el paper a sostenir, animar i participar en la lluita social i de masses en favor dels drets dels pobles.

No sols cal tenir proposta per Europa sinó que també volem explicar i dur a Europa la lluita social i per la consulta i el dret a decidir que estem duent a Catalunya. No una –social- o l’altre –dret a decidir-, sinó ambdues.  

Aquestes son algunes de les raons per les que formo part junt amb Núria Lozano Montoya, Oriol Arcas Abella,, José Montero Domínguez i Ferran Jiménez Morales de la candidatura Alternativa Constituent per Europa, en el procés de primàries que realitza Esquerra Unida i Alternativa. 


àngels tomás.

Cap comentari:

Publica un comentari