dissabte, 8 de març del 2014

8M. Dia Internacional de la Dona Treballadora. Bon dia per estrenar bloc

Feia temps que em rondava l'idea d’obrir un bloc. Alguns amics i companys de lluita m’animaven a fer-ho. La manca de temps i la mandra no ho havien fet possible. Finalment avui m'he decidit

Quin millor dia que un 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora?

 Avui ha estat un dia radiant a Barcelona i la resposta per la mobilització del 8 de març, també.

La lluita en favor del dret a l’avortament lliure i gratuït!!! ha estat la principal reivindicació i vinculada a aquesta “Les dones parim, les dones decidim”. 

Molta gent jove. Moltes, moltes joves. Això és bo. “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, en referència a la lluita contra la violència masclista. http://www.violenciadegenere.org/pcvg/index.php
Avui al ministre Ruiz Gallardón li han hagut de xiular força les orelles, doncs ha estat molt i molt anomenat.

Les treballadores de Panrico també hi eren, i be que s’han fet sentir. ...i les @iaiaflautes, i integrants de diverses PAHs... una bona barreja de lluites en una lluita.
 
El dret a la interrupció voluntària de l’embaràs que ara des de l’església i el PP ens volen arrabassar amb la reforma que va posar sobre la taula el ministre Ruíz Gallardon, l’hem de batallar des de tots els flancs possibles: el carrer, principalment, però també amb posicionaments des dels ajuntaments, el Parlament, la gent professional de l’àmbit sanitari....

Hi ha temes que et toquen personalment, i el del dret a avortament, per a mi, és un d'ells, des de sempre. Vaig participar força activament en la campanya d'autoinculpacions ja fa uns anys i he sortit al carrer sempre que hi ha convocatòria general o a la vila i ho continuaré fent fins que la reforma proposada pel PP acabi a les escombraries. 

D'altra banda, vull recordar que ja en el plenari del districte de Gràcia de setembre passat varem aprovar una declaració institucional  rebutjant la reforma de la llei i la defensa del dret de les dones a una maternitat lliurement decidida. Com la tinc a ma perquè vaig ser l'encarregada de negociar-la amb la resta de grups, la reprodueixo:

28 DE SETEMBRE DIA INTERNACIONAL DE LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT

El Plenari del Consell Municipal de Gràcia acorda:
    1. Que davant de la reforma legislativa anunciada pel Ministre de Justícia, el Consell Plenari de Gràcia manifesta la més rotunda oposició a una reforma que suposa un retrocés en matèria dels drets de les dones que atempta contra l’autonomia reproductiva de les dones i situa al l’Estat espanyol a la cua dels països europeus en matèria de drets sexuals i reproductius.
   2.     Que cal reconèixer el dret a una maternitat lliurament decidida, que implica, entre altres coses, que les dones decideixin sobre el seu cos i per tant sobre el seu embaràs i que aquesta decisió conscient i responsable sigui respectada.
3.      3. Que el govern de l’Estat espanyol no modifiqui l’actual Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs.
     4. Que el govern de l’Estat espanyol garanteixi l’accés universal a la informació en matèria de sexualitat i mètodes anticonceptius i l’educació afectivo-sexual.
  ---oooOOOooo---
També el darrer plenari del 4 de març, la declaració aprovada sobre el 8 de març, tornàvem a la càrrega en la defensa d’aquest dret de les dones, dret a propi cos, amb majúscules.

Altres decisions:
Mocions aprovades en el Parlament de Catalunya el 13 de febrer.

 àngels tomás









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada