diumenge, 17 de març del 2024

20 anys de l'11-M

En pocs dies el calendari ens ha dut a dues dates importants en les que els aparells de l’estat fer ús de la manipulació política i informativa de dos fets, ben diferents entre ells, però molt colpidors, l’assassinat de Salvador Puig Antich i els atemptats  d’Atocha a Madrid.

Muntatge policial apunten les investigacions en un cas, intent de muntatge informatiu en l’altra. Amb aquesta breu nota  publicada a Cartes al director a l’Independent de Gràcia he volgut recordar uns moments brutals que el govern del PP va voler aprofitar en un exercici de manipulació informativa.  


20 anys del 11-M

Fa 20 anys del 11-M, del sagnant atemptat que es cobrà la vida de 191 persones i 1700 de ferides a Madrid. Brutal.

Des del primer moment el govern d’Aznar va dir que havia estat obra d’ETA. Tres dies després havia eleccions generals.

Des del PP Volien minimitzar, o millor dit tapar, que el NO A LA GUERRA portava temps omplint carrers i places per tot l’estat. Guerra on Bush, Blair i Aznar (el trio de les Açores) ens havien ficat en el mercadeig de sang per petroli.

Ben aviat mitjans internacionals informaven que l’autoria de l’atemptat era obra d’Al-Qaida, però els principals mitjans de comunicació continuaren repetint un cop i altre que era cosa d’ETA, tot i que Otegui havia sortit de bon matí a desmentir-ho.

Aquests dies diferents documentals desgranen realitats amagades que refermen el que moltes persones imaginàvem.

Vint anys després voldria recordar que al dia següent un clam exigia a Aznar i Acebes ¿Quien a sido? des dels carrers i va ser per demanar responsabilitats que les concentracions davant les seus del PP varen ser unànimes. Responent a la manipulació política. A Barcelona també.  Columnes des de tots els barris de la ciutat marxarem cap a Francesc Macià. Impressionat la columna que anava fent-se gran des dels diferents carrers de Gràcia camí de la Diagonal.

Vint anys després, Aznar, la FAES i el PP no rectifiquen sobre l’autoria d’aquell atroç atemptat. Els importava més el rèdit polític que pensaven podien treure que la veritat.

No oblidem!

àngels t.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada