divendres, 27 de març del 2020

RECONEIXEMENT

Reconeixement doble.
L'Independent de Gràcia  m'ha publicat aquesta nota d'opinió al número d'aquesta setmana. Degut a les moltes notícies i materials per publicar ha estat necessàriament escurçada, per manca d'espai. És una bona notícia que el nostre diari local disposi de molt material per a poder comunicar a les veïnes de veïns dels nostres barris. Bona feina, gent de l'Independent!

  

 Tanmateix, publico el text sencer on es fa palès el reconeixement i suport, a tota la gent, al veïnat que està responent total, i a les xarxes de suport i cures que estan fent un treball comunitari fonamental, aquestes setmanes.



Reconeixement.
El proper dimarts (31 de març) acaben les activitats programades a l’entorn del 8 de març al districte de Gràcia, tal com indica el programa Dia de les Dones a Gràcia 2020.
Però el cert és que van acabar abruptament el 12 de març quan es va indicar que calia aturar les activitats de caire col•lectiu i es van començar a anular les diferents convocatòries a causa de la epidèmia del COVID-19.

Tots aquest dies l’agenda ens recorda les activitats a les que
teníem previst apropar-nos durant aquest més de març.

S’està agraint, i amb tota la raó, la feina del personal sanitari que se la ‘juga’ cada dia, de les persones que treballen en serveis essencials (neteja, alimentació, serveis socials, atenció domiciliària, transports, farmàcies, ... ).

Veiem com la inventiva ciutadana desplega una enorme creativitat, no sols entre sectors de la cultura, sinó que va més enllà com l’educatiu o l’esportiu. També es posen a disposició gratuïtament activitats com concerts, llibres el línia, teatre, classes, manteniment esportiu i corporal..

Les xarxes veïnals es van omplint de veïnes i veïns que volen col•laborar i donar un cop de ma amb el que calgui, ajudant a una persona gran o assessorant davant d’una desigualtat o injustícia. També per aquestes, on també intentem aportar el nostre granet de sorra, tot el reconeixement.

Malauradament hi haurà molts dies per parlar del coronavirus i les seves conseqüències en la societat, la salut i la vida quotidiana, per això ara estaria be recordar i reconèixer l’esforç de molts equipaments i entitats de Gràcia que durant mesos han estat treballant per preparar la programació del 8M i s’han quedat sense poder-la realitzar.

A la programació hi havia des de teatre, xerrades, activisme feminista, contes, tallers de coneixement, cures o autodefensa a exposicions, cinefòrums, passant per la Grassonada Feminista, Risoteràpia per a Dones, rutes com La Gràcia de les dones obreres, burgeses, artistes o la d’Urbanisme i Gènere del Coll, i el teatre i la música, amb obres com Ocho Mujeres o La Lola. Memorias de una mujer republicana, La Dona a la música, tallers de Dancehall, Gospel Singers, i documentals reivindicatius com Cadena Global de Cures i The Bass of Women, o la Collçotada feminista.

Citar també les exposicions, ben diverses: Las Magas, Art i Feminisme, Dones i Aigua, Gordofòbia: un tema de pes, o Cadena Global de Cures. A més de les ja realitzades.

Per acabar, en aquest més de març, solidari i feminista, tot el reconeixement i suport, a tota la gent, al veïnat que està responent total, i a les xarxes de suport i cures que estan fent un treball comunitari fonamental. I recordar que els serveis d’atenció a les dones davant de situacions de vulnerabilitat o agressions masclistes continuen actius.
Que el COVID-19 no ens escapci cap dret!   

 

#EnsEnSortiremJuntes 
 àngels t.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada