diumenge, 15 de juliol de 2018

Acomiadar-me de l'Abaceria?

Ahir dissabte, com molts d'altres dissabtes vaig anar a fer la compra del fresc al mercat de l'Abaceria. 

Des de que visc a la Vila, abril de 1981, que he comprat aquí. 
En tants anys he canviat de parades, però sempre a l'entorn d'aquest mercat amb 150 anys d'història, que es diu ràpid! 

Com més tard tenia feina, ahir al matí no m'hi vaig poder entretenir gaire. Però el que si vaig voler fer és guardar un record de les parades on ara hi paro quan necessito els queviures: peix, embotit, verdures i fruites, fruits secs, olives, el bacallà... 

Algunes d'aquestes paredes ja no s'instal·len al provisional, com és el cas de l'Àngels del bacallà i els llagostins (sempre boníssims); o la Neus del peix, que tanca la peixateria, que vaig conèixer comprant-li als seus pares. Ella, però, continuarà treballant en un altre establiment del provisional.  
Encara que he passat per més parades al llarg dels anys, aquestes son les meves darreres fidelitats. 
Dijous obrirà portes l'Abaceria provisional al Passeig de Sant Joan i dissabte hi haurà festa de benvinguda. 

Aquest és el primer pas d'una llarga etapa de molt anys on la reforma del mercat de l'Abaceria estava sobre la taula de l'administració (amb governs de diferents colors polítics). Ara s'hi ha posat fil a l'agulla. 

El següent pas és acabar de concretar be quina Abaceria necessitem quan torni a la Vila. 
A mi m'agradaria que contemples algunes de les recomanacions que han vingut realitzant col·lectius com l'Associació de Veïns Vila de Gràcia i la plataforma Gràcia cap on vas? pel que fa a continuar afavorint la peatonalització enlloc de l'ús del vehicle privat -ens hi va la salut-, primar projectes de proximitat i cooperatius i aprofitar les grans dimensions de d'indret per a crear espais complementaris, per a entitats i/o usos veïnals, tan difícils d'aconseguir per les característiques del nostre territori,....

De moment dijous, les veïnes i veïns del Camp d'en Grassot donaran la benvinguda a l'Abaceria 'provisional'.

Tot i que hauré de caminar un xic més, modificant la meva ruta habitual, continuaré comprant a l'Abaceria. I és que al mercat, a més de bons productes, puc ser més coherent, practicar residus zero.   

Seguim!

Àngels T.
Cap comentari:

Publica un comentari