diumenge, 29 de gener del 2017

#NoEnsFaranFora



Ahir al matí la fisonomia de les Rambles va canviar amb la substitució de turistes per manifestants reivindicant posar fre i acabar amb els efectes del turisme massiu que ofega la ciutat i els nostres barris.

Sota el lema #OcupemLesRambles i #NoEnsFaranFora, l’ABTS (Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible) junt amb una vintena de plataformes va organitzat l’acció en la que hem participat veïnes i veïns de molts barris (Ciutat Vella, el Raval, Sant Antoni, la Barceloneta, la Sagrada Família, Poble Sec, Vila de Gràcia, Vallcarca, El Carmel, Eixample-Esquerra...). Les pancartes, grans i petites s’expliquen per si soles. 

El dia abans, divendres, s’havia aprovat el PEUAT (Pla especial urbanístic d’allotjament turístics) que és l’eina per regular els allotjaments turístics de Barcelona. Aquest pla persegueix un model urbà i de turisme sostenible i responsable, que garanteix als veïns i les veïnes el dret a l’habitatge, la convivència i la qualitat de l’espai públic, i rebaixa la pressió als barris més saturats.


Fins arribar a la seva aprovació hem patit, perquè des de les associacions i plataformes veïnals es volia un PEUAT molt restrictiu, i d’altra banda els lobbys turístics de divers pelatge pressionaven per continuar com abans de maig 2015, sense cap regulació, com era abans de guanyar BComú. La moratòria era absolutament necessària i ara l’aprovació de regulació, també.

Com a veïna de la Vila de Gràcia, em preocupava força la possibilitat de trobar-nos sense PEUAT. Per al nostre barri, on la moratòria hotelera finalitzava al març, un no PEUAT hagués estat dramàtic. Ha calgut proposta inicial de pla, negociació i mobilització al carrer. 


Comparteixo fil per randa la piulada de Gràcia en comú: “Els barris han sortit a dir #NoEnsFaranFora amb #OcupemLesRambles. El PEUAT necessari i la mobilització imprescindible. La mobilització d’ahir va estar molt bé perquè tot i tenir aprovat el PEUAT, els barris no han d’abaixar la guàrdia.

Ahir es va fer clar allò de ser a la institució i a la mobilització. Moltes ho practiquem. 
 
La mobilització d'ahir va ser variada, imaginativa i popular on, per unes hores, veïnes i veïns de Barcelona fórem les vianants per Les Rambles, cosa que ja no acostuma a passar sovint.



Bona acció la de dissabte, i emotiva. Tan, que fins i tot veïns des dels balcons aplaudien mentre baixava la manifestació. Emotiu!



Àngels T.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada