divendres, 11 de novembre del 2016

#NovembreFeminista



Estem en el novembre feminista. Progressivament aquest més s’ha anat convertint en el mes de la visibilització de les lluites contra les violències masclistes. A l’entorn del 25 de novembre, el dia internacional contra la violència de gènere, es realitza el Fòrum contra les violències de gènere, que enguany arriba a la seva 12ª edició sota el paraigües “Actuem contra els feminicidis”. http://www.violenciadegenere.org/index.php/actualitat/874-ja-us-podeu-inscriure-al-xii-forum-contra-les-violencies-de-genere

S'estan preparant un reguer d’activitats durant tot el mes, difícil d’enumerar-les totes. I si be, la lluita contra les violències masclistes cal dur-la dia a dia, com quan defensàvem: "Cada dia és 8 de març", hi ha uns moments que es posa més èmfasi, com és el més de novembre. 

En el marc del #Novembre Feminista, l’any passat varem omplir els carrers de Madrid, milers i milers de dones exigint “el dret d’avortament no es toca” i mooooltes altres reivindicacions i colors de vida...
I aquest any, el 5N ens varem manifestar a Tarragona. Amenaçava forta pluja i sols van caire unes gotes que no varen fer desistir uns milers de dones i homes solidàries de Catalunya i País Valencià. Unes imatges diuen més que mil paraules:




























A més del Fòrum contra les violències de gènere que serà els dies 17, 18 i 19 de novembre, dilluns 21 de novembre, coincidint amb el tercer dilluns de mes, de 17h a 22h. es farà a la plaça Sant Jaume una performance en homenatge a les dones víctimes de feminicidis, instal·lant Sabates vermelles

Pel que fa a Gràcia, a la Vila retrem homenatge a les dones assassinades per violència masclista i en especial a la nostra veïna assassinada fa anys al carrer Rubí, el divendres 18 de novembre, a les 19:30h, a la plaça de la Virreina, com fem any rere any.

Ens agradaria poder alliberar el mes de novembre d'aquest tipus d'activitats, però mentre continuïn assassinant dones per ser dones, i perquè uns homes consideren que tenen dret sobre elles, els pertanyen, o son superiors... Fins aquest moment, han estat assassinades a l'estat espanyol, en el que duem d'any 2016,  88 dones. 

Sabem que l'assassinat és la punta de l'iceberg de les violències que pateixen les dones. Moltes agressions sexistes no estan ni contemplades en el codi penal. Tenim una llarga lluita per davant per a la que cal molt apoderament de les dones, i prendre consciència del que els passa o pateixen, i educació i respecte de la resta de la societat. 

Faig meves les reflexions de @Laurora d'aquesta setmana sota el títol "L'iceberg: violades i assassinades".

... i finalment recordar que com cada any, el #25N hi ha la manifestació a Barcelona, que com va passar a Tarragona el #5N cada cop aplega mési més dones joves. Segur que enguany a Barcelona també serà així.  #NiUnaMeny!, #EnsVolemVives! #NoésNo!
Ens veiem a la lluita! 
 
 àngels t.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada