dimecres, 14 de setembre del 2016

Rumbo a Gaza, avui sí ha pogut sortir de Barcelona!

Tres dies d'intenses d'activitats al Moll de la Fusta de Barcelona. Fent difusió i solidaritat de la situació i lluita en favor dels DDHH vers el poble palestí.

Rumbo a Gaza ha organitzar de nou una expedició "Dones a Gaza" per continuar lluitant per trencar el bloqueig d'Israel sobre Gaza. Avui hem acomiadat els vaixells Amal i Zeytuna en el que viatgen dones, tripulades per dones. Una delegació feminista acollida a la nostra ciutat, Barcelona.


L'organització de l'expedició ha treballat a fons. Moltes entitats solidàries i també organitzacions polítiques han respòs a la crida en favor del poble palestí.


Avui, mentre érem al Moll de la Fusta he recordat l'acomiadament de la III Flotilla de la Llibertat de Rumbo a Gaza ara fa quatre anys. I també he recordat que no va haver manera que ni l'ajuntament de Barcelona, ni l'autoritat portuària donés permís per a que l'Estelle pogués atracar a Barcelona. Varem aconseguir permís per atracar a Sant Adrià, l'ajuntament d'aquesta ciutat si ho va permetre i va acollir la flotilla que anava cap a Gaza.
Sant Adrià 2012. Acomiadament de l'Estelle

Aquesta tarda m'he sentit molt orgullosa de la meva ciutat, del govern de la meva ciutat, que aquest cop sí ha facilitat l'estada dels vaixells de Rumbo a Gaza fins a la seva partida. Avui, en la salutació de la nostra alcaldessa, l'Ada, davant de totes les assistents s'ha compromès a lluita de l'ajuntament en favor dels DDHH arreu.  


Estarem amatents al viatge de Rumbo a Gaza. Continuarem lluitant per la llibertat del poble palestí i contra apartheid de l'estat d'Israel, exigint prou complicitat.

Vull acabar aquesta nota, amb les darreres frases de la cantant Marinah en acabar l'acte d'aquesta tarda:
Free, Free Palestine!!! 


Àngels T.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada