dijous, 4 de setembre del 2014

Guanyem es presenta a Gràcia.



Ahir varem tenir la presentació de #Guanyem Barcelona a Gràcia.  
 
Preparada per diverses veïnes i veïns de diferents barris de Gràcia i també de diversos  moviments socials i polítics (d’entitats veïnals, d’ateneus, del procés, d’euia...  o d’en lloc).



Centenars de veïns i veïnes a la Plaça de la Virreina. Hi havia qui es va quedar en saber quina activitat es feina, en demanar-nos-ho quan preparàvem les cadires i la megafonia. 


Materials cedits per diferents entitats de la #viladegracia a les que els ho varem sol·licitar (bar Virreina, Castellers, Swing Maniacs, Ateneu Roig, Ateneu Rosa de Foc) i que al inici de la presentació en Pep Martí, va agrair-los-hi especialment. 


La idea de treballar un espai de confluència social i política per respondre unitàriament a les agressions que com a ciutadania estem patint, i fer-ho des de la vessant del municipalisme és el que m’ha fet implicar-me, més enllà de l’acord de la meva organització de donar-hi tot el suport als esforços per a la desenvolupar espais de confluència.


 L’Ada i en Gerardo, amb els que he compartit moltes lluites anteriors, presents i estic segura que també futures, varen ser les encarregades de fer-ne la presentació general i van donar dues dates importants, el 16 de setembre i un altre per a mitjans d’octubre. El programa, caldrà fer-lo de manera col·lectiva. La veu de Gràcia va anar càrrec de Pep Martí, activista veïnal en defensa de la sanitat pública i més. 



Aquest matí un amic em comentava: “Ahir patia per si després de les intervencions de la ‘taula’ la gent marxaria. Però no va ser així. Tothom va seguir atentament fins al final. Fantástico”.

Contenta per l’èxit de la presentació. Per la participació i també per les diferents preguntes, propostes i inquietuds expressades pel públic. 
 


 ... i també perquè no dir-ho, amb el cor una mica partit per la coincidència de diferents convocatòries (els barris en lluita contra la invasió de la industria turística, assemblea en defensa de la sanitat pública a Bellvitge i la resposta al desallotjament i enderroc de l’Ateneu de l’Eixample (tècnicament ubicat al districte de Gràcia). Totes aquestes lluites han estat presents a la Plaça de la Virreina i continuaran sent-t’hi, segur, tots els dies. Però com sols es pot estar en un lloc...


Mentre es recollien les cadires i demés, força rotllanes comentant, debatent sobre transparència, transports públics, empoderament, Palestina,...

Guanyar, Guanyem.. és un repte, una oportunitat i una gran necessitat. Cal donar-li la volta a la ciutat. Gràcia, Barcelona ho necessiten!



Ahir, allí mateix  a la Virreina, desenes de veïnes i veïns varen signar el manifest. Us deixo l’enllaç per si alguna encara no ho ha fet. Ja està cobert l’objectiu de 30.000 signatures, però contra més. Millor! 

 
Panoràmica més completa. Foto: Xavi Valls.
  àngels t.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada